6. VÝROČIE RAZIE: Odkazy pre Moldavčanov prichádzali zo všetkých strán



V deň výročia 19.6., pred začiatkom stretnutia pracovnej skupiny Európskej komisie pre Rómov,  si členovia a členky komisie pripomenuli policajný zásah rómskej osade v Moldave nad Bodvou.

Bruseljpg



Na Základnej škole v Muránskej dlhej lúke, ktorú navštevujú rómske deti, venovali Moldavčanom vlastnoručne vyrobené srdce. 

moldava sme s vamijpg



V Bratislave a v ďalších mestách po Slovensku sa konala v deň výročia Tichá solidárna akcia s obeťami policajného násilia v Moldave. 

tichy protestjpg


Podporu Moldavčanom vyjadrovali aj jednotlivci a organizácie na sociálnych sieťach svojími príspevkami a fotkami ako napríklad Zuzana Havírová z Rómskeho advokačného a výskumného strediska.

Zuzana Havirovajpg



V Novom Meste nad Váhom bola v deň výročia policajnej razie vernisáž výstavy fotografií a projekcia filmu o turné punkovej skupiny Rozpor v rómskych osadách. Kapela k výročiu policajného zásahu v Moldave nad Bodvou film sprístupnila na internete. Film si môžete pozrieť TU.

Snmka obrazovky 2019-06-24 o202850png



Svoje osobný podporný odkaz obetiam razie môžete stále napísať na stránke Amnesty International Slovensko www.stojimeprivas.sk.