List ministrovi vnútra: Pridali sa ďalšie organizácie z Platformy Mosty z generačnej chudoby

Viaceré organizácie, ktoré sú súčasťou Platformy Mosty z generačnej chudoby, sa sa stotožnili s obsahom výzvy ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi. List ministrovi adresovali v deň 7. výročia policajnej razie v Moldave nad Bodvou občianske združenia Equity, o.z., ETP Slovensko, ERRC, Amnesty International Slovensko, CVEK a Bystriny, o.z. Celé znenie výzvy ministrovi nájdete TU.

K listu ministrovi vnútra sa rozhodli pridať organizácie: Divé maky, OZ Ďakujem Palikerav, Karpatská nadácia, Komunitné centrum menšín, Človek v ohrození, Cesta von, Nadácia Pontis, Rómsky Inštitút - Roma Institute, Detstvo deťom, OZ Krásny Spiš, eduRoma - Roma Education Project, Krajské centrum pre rómske otázky, Ústav rómskych štúdií Prešovskej univerzity, Inštitút zamestnanosti, Teach for Slovakia a Združenie mladých Rómov.
 

Téma policajnej agresie v spoločnosti rezonuje aj v umení  - výtvarník a sochár Fero Guldan nakreslil do pripravovanej knihy "Viac/menej ne/vážne" na námet autora knihy Mira Polláka tieto obrázky:

107jpg

039jpg